Домашните купони за празниците - най-опасни

Заведенията не са толково рисков фактор на този фон

Домашните купони за празниците - най-опасни | StandartNews.com

От сдружението на заведенията се обръщат с отворено писмо до министъра на туризма Марияна Николова и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, в което искат ясни правила за организиране на двата големи празника - 8 декември и Нова година.

 "Тези двата празника са изключително важни за бизнеса и ще бъдат глътка свеж въздух за всички - служители, артисти, собственици и не на последно място нашите клиенти."

Затова и заведенията искат конкретни параметри, включително и за нощните клубове, които към този момент са под забрана за работа, по които да си организират работат при нормални условия а за 8 декември и Нова година.

В отвореното писмо се посочва и че 15 дни след затварянето на заведенията, заболеваемостта от Covid-19 ни най-малко не е намаляла, а точно обратното, което според тях е доказателство, че не заведенията са разпространители на заразата.

За 8 декември и Нова година те предлагат:

  1. Отпадане на забраната за работа на нощните клубове.
  2. Отпадане на "вечерният час" за работа на заведенията до 23:30 ч.
  3. Допустимост на заетостта на заведенията от един човек на 2м2.
  4. В периода 15:00ч. - 18:00 ч. заведенията да не могат да упражняват търговска дейност с цел пълна дезинфекция преди посрещането на вечерните резервации.
  5. Задължително отстояние от 1.5 м от маса до маса.
  6.  Също така в отвореното писмо се посочва, че никакви мерки няма да спрат струпването на хора за празниците, включително и в домашни условия, а пък и контролните органи там няма как да следят за спазването на мерките.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай