Дигитални колажи и гето в "Артамонцев"

Дигитални колажи и гето в "Артамонцев" | StandartNews.com

София. Столичната галерия "Артамонцев" и Елица Лингорски представят лимитирана серия с впечатляващи фотографии и дигитални колажи.

Заглавието на експозицията е "В гетото и навън". Това подсказва и целта на арт акцията - в помощ на фондация "За нашите деца" и Международния женски клуб. Елица е не само артист, но и доброволец. Част от стойността на всяка покупка ще бъде дарена за "семейната къща", в която временно настаняват изоставени бебета. За тях се грижи истинско семейство, подкрепяно от социален работник, психолог, педагог.

"Първоначално тези кадри не бяха предназначени да бъдат показвани по този начин, но впоследствие ме предизвикаха да изследвам възможностите, които предоставят съвременните дигитални технологии. Бях провокирана от енергията на хората, които работят "За нашите деца". Вълнувам се за съдбата на малчуганите, от темата за гетото, за ограниченията и безсилието пред обстоятелствата. Тъй като нямам право да снимам малките от институциите, съм се опитала да пресъздам наблюдения и настроения по косвен начин, използвайки портрети на деца на близки и приятели", споделя Елица, която е завършила академията при професор Красимир Джидров. През 1993 г. заминава за Лондон, където през 1996-а се дипломира с бакалавърска степен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай