Деца украсиха коледната елха на президента

По традиция Радев кани деца и техните родители за украсяването на празничното дърво

Деца украсиха коледната елха на президента | StandartNews.com

Коледа наближава, а всички знаете какво е тя - най-вълшебният и красив празник. Коледа ни зарежда с много доброта, дава ни много вяра и надежда. Това каза президентът Румен Радев на предколедното тържество на "Дондуков" 2, където той, заедно със съпругата му Десислава Радева и деца, подпомогнати от благотворителната инициатива "Българската Коледа", украсиха елхата.

По традиция президентът кани десетки деца и техните родители за украсяването на празничното дърво.

Хубаво е в тези дни да си напомняме, че най-важното е да бъдем заедно на празниците, и не само тогава - най-важното е да се подкрепяме. Всеки един от нас има нужда да усети тази подкрепа в труден момент, да усети усмивка, добра дума, протегната ръка. Всички тези рисунки, които вие днес рисувате, всички играчки, които сглобявате, всяка песен, която днес сте изпели и още ще чуем, е част от коледното вълшебство. Вие сте вълшебниците на нашия празник, и безкрайно се радваме, че сте тук, каза президентът на децата.

Нека във всичко, което правите, да влагате доверие към вашите близки, родители, приятели, а те са много и ние сме част от тях, каза президентът Румен Радев и пожела щастливи и много весели коледни и новогодишни празници. Продължавайте да гледате към света все така усмихнати и добри, да давате надежда и вяра на нас, че светът е по-добър, добави Радев.

На тържеството днес децата изработваха коледна украса, украсяваха коледни сладки, писаха писма до Дядо Коледа, а за доброто настроение се погрижиха децата от танцовия ансамбъл "Пламъче" и от 144-о СУ "Народни будители", които също се включиха в украсяването на елхата.

В края на ноември президентът Румен Радев обяви във Варна началото на 17-о издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", която е под патронажа на държавния глава в подкрепа на болни деца. Темата на настоящата кампания е "Да дарим бъдеще на болните деца" като основната цел ще бъде осигуряването на високотехнологична апаратура за диагностика и лечение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай