Дете загина на магистрала Тракия, МВР министърът разкри трагедията

Занапред контролът по пътищата ще се извършва от повече автомобили на КАТ

Дете загина на магистрала Тракия, МВР министърът разкри трагедията | StandartNews.com

Жесток инцидент блокира движението при 264-ти километър на магистрала „Тракия“ в посока Бургас. Лек автомобил е самокатастрофирал и се е запалил, съобщават от пресцентъра на МВР.

"Главният секретар на МВР ми докладва случая точно преди да вляза в студиото - по първоначални данни водачът е загубил контрол на АМ "Тракия" и колата е самокатастрофирала, като се е ударила в мантинелата. Възникнал е пожар, на мястото са отишли частите на пожарна и аварийна безопасност, които са го изгасили, но в нея за съжаление е бил намерен труп на детенце. Няма данни за момента за други пострадали", разкри служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в предаването "Лице в лице" по бТВ.

"Занапред контролът по пътищата ще се извършва от повече автомобили на КАТ, които ще се движат в потока и ще следят за всички нарушения, които шофьорите допускат. Те ще реагират - отбиват автомобила, допуснал нарушението и предприемат действия и мерки. Основната им цел ще е обаче да способстват потока, съпътстващата цел - да санкционират. От тежестта върху санкцията, я пренасяме върху превенцията. Идеята е в тези участъци, на които се трупат автопроизшествия и са трудно проходими, полицията да се превърне в помощник на шофьорите. Ще ротираме екипите от различни райони, за да се избегнат някои местни зависимости", обясни той новите мерки, които ще предприеме Пътна полиция.

Сигналът за пътния инцидент е подаден малко след 16 часа. На място са пожарникари и медици, пътни полицаи регулират движението.

За пътуващите към Бургас се препоръчва използването на обходен маршрут. Трафикът се осъществява от пътен възел "Нова Загора"-Сливен-АМ "Тракия", съобщиха от АПИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай