Деси Радева пак на фронта! Нападна топ журналист

Какво каза съпругата на президента в мрежата

Деси Радева пак на фронта! Нападна топ журналист | StandartNews.com

Не съвсем ласкава оценка за едно от знаковите имена на bTV – журналистът Светослав Иванов даде съпругата на президента Десислава Радева. Тя написа свой коментар под публикация във Фейсбук на Бояна Бозаджиева, PR на Министерството на енергетиката, изразяваща недоволство, че бившият енергиен министър Александър Николов е чест гост на „120 минути“, а настоящият не е поканен нито веднъж.

Бозаджиева, която е бивш PR на БСП, написа следното:

„Никога не съм си позволявала да коментирам телевизионно предаване, защото знам, че журналистическите стандарти са достатъчно ясни и когато се спазват, обективността се постига естествено. Тя е важна не само за комуникацията със зрителя, тя показва собствените критерии на водещия и продуцента.

Спрях да броя гостуванията на бившия министър на енергетиката в „120 минути“ за последните 7 месеца, но повярвайте ми, прави впечатление. В същото време, за 7 месеца, това е единственото публицистично предаване в ефира на бТВ, което нито веднъж не поиска да чуе позицията на настоящото ръководство на министерството. Нито веднъж. Седем месеца.

Пиша това, защото и аз, както предполагам и много други, се прехласвах по онези думи на водещия в началото на предаването, които звучат като правилната позиция, която липсва в обществото ни. Когато обаче емоционалните ти думи не са подкрепени с базисни журналистически стандарти, те не са позиция, те са просто есе. Използвам случая да благодаря на продуцентите и водещите на всички останали предавания в бТВ за коректността.

ПП: Ако нова прическа е повод за покана в предаване, казвайте ги тези неща, ще се извиня. След 7 месеца“.

Публикацията предизвика много коментари. В един от тях Явор Дачков твърди, че Светослав Иванов прави абсолютна пропаганда на „Промяната“ от ден първи и нарича гостуването на министъра „платена публикация“. „Жалко, защото Светльо е добър журналист и правеше интересни предавания“, пише още Дачков.

Десислава Радева му отговаря кратко: "Дали? Или самопретенция за добър?! Зрителско мнение.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай