Дерби за една чест

ЦСКА и "Левски" без премии до финала, Стойчо крие за Мартин до последно.

Дерби за една чест | StandartNews.com

София. ЦСКА и "Левски" ще играят само за своята чест и за публиката днес. Двата гранда се срещат още на осминафинал за Купата на България, реваншът е чак на 19 декември. Въпреки че има доста време до края на шампионата, отсега е ясно: отпадналият остава без трофей за пореден сезон. Проучване на "Стандарт" показа, че нито "червени", нито "сини" ще ритат за пари на "Васил Левски" днес. "Правилникът ни е ясен. Бонуси има само при спечелване на купата. Ясно ми е защо се пускат всякакви други информации, но сега не е времето да коментирам", сподели пред "Стандарт" изпълнителният шеф на ЦСКА Александър Тодоров. "Отдавна съм се разбрал с играчите - премии обявявам само аз, няма значение какво пише по медиите. Нямаме суми за изчистване към отбора".

Абсолютно същото е положението и в лагера на "Левски". Ръководството предвижда премии в турнира единствено при спечелване на купата.

Двамата треньори пък получиха "подаръчета" от младежкия национален тим, тъй като селекционерът Мадански върна от лагера Антон Карачанаков (ЦСКА) и Христо Попадийн ("Левски"). Карата обаче не е предвиден за титуляр, а бранителят едва ли ще попадне дори в групата на символичните гости.

Стойчо Младенов ще крие до последно 18-те за срещата заради Мартин Петров. Болките на ветерана отшумяха, но не е ясно дали врачанинът ще бъде готов да влезе на терена дори като резерва. Иначе се очаква ЦСКА да хвърли титулярите, разбили вечния съперник 3:0 за първенство. Самият Стойчо е наказан и треньорът на вратарите Илиян Василев ще дава указания от тъчлинията.

Добри новини от Лондон долетяха на "Армията". От ръководството пратиха на новия си шеф Лоурънс Дейвис разчет за бюджета за цялата календарна 2014 година. Човекът с пурите вече е отговорил положително, че парите ще бъдат осигурени. "Г-н Дейвис наистина има готови инвеститори с 30 милиона евро за тотална реконструкция на стадиона. За целта обаче трябва да бъде променен договорът така, че да има една сигурност за поне 20 години напред. Промяната не зависи от спортния министър Георгиева", сподели Александър Тодоров, "Работим по проблема, нещата трябва да бъдат решени от Министерски съвет. Оптимист съм", сподели още изпълнителният шеф на ЦСКА.

Фланелки дават сили

на "сините" за дербито. Тарторите Станислав Ангелов, Владимир Гаджев и Дъстли Мюлдер посетиха магазина на бул. "Тодор Александров", за да внесат парите, които бяха събрани в съблекалнята за лечението на Дарин Тодоров. Както е известно, сектор "Б" търси средства за юношата на клуба. В замяна тримата футболисти получиха специалните тишъртки, посветени на една от най-големите и паметни победи над ЦСКА - тази със 7:2 на 17 ноември 1968 година. В неделя се навършват точно 45 години от погрома над "червените". Играчите ще загряват с тях днес преди битката с "армейците". По подобен начин футболистите се надъхаха преди победата над "Ботев" на "Герена". Фланелките се продават по девет лева, а един от тях отива за лечението на Дарко

Менди и Бру вилнели заедно във Франция

Имам много интересни случки с Кевин Бру от "Левски", но няма да ги разкажа, твърде лични са, сподели пред Тв7 защитникът на ЦСКА Джаксън Менди. Двамата са стари приятелчета от Франция. "Атмосферата на последното дерби беше прекрасна и се надявам такава да е и в събота", сподели любимецът на сектор "Г". "Всеки ще иска да победи, двубоят ще си прилича с този за първенството".

Менди сподели, че си има сериозна приятелка и не познава отблизо български жени. Той обаче похвали специално София.

"В момента никой не може да се сравнява с "Лудогорец". Надявам се обаче някой ден ЦСКА да си възвърне позициите, отново да е на върха. Може би от Нова година ще бъдем променени, но засега реалностите са други", каза Менди, "Атмосферата в ЦСКА е супер. Чувствам се великолепно, всеки ден ходим на кафе, колективът ни е сплотен. Най-близък съм с Косоко, Сидибе, Фо-Поре, Райс М'боли, това е така, защото говорим един език".

Последен запой за "сините" преди мача

Загубите не се връщат, отсече Антони Здравков

"Левски" свалиха напрежението преди дербито с ЦСКА с холивудски легенди. "Сините" спазиха традицията си да ходят на кино преди важните срещи и вчера. Те избраха лентата "Последният пенсионерски запой", която събра заедно гигантите Робърт де Ниро, Майкъл Дъглас и Моргън Фриймън. "Няма да излизаме срещу ЦСКА с мисълта да си върнем за загубата 0:3. Тя вече е минало, но ще се помни. И три пъти да ги бием, този резултат си остава", отсече треньорът на "Левски" Антони Здравков. "Във футбола има днес и утре. Не можеш да се връщаш назад. Аз и не искам. Сега ситуацията е друга. Вече сме по-дълго време заедно с играчите. Те знаят какво искам от тях. Надявам се и съм убеден, че няма да се представим така, че да не се харесаме на фенове. Едва ли ще има големи тактически промени и в двата отбора. Мачовете ще преминат по един и същ начин. Сега обаче нещата са малко по-различни. Ще бъде добре, ако в първата среща вкараме гол, а не допуснем такъв. Говорихме с футболистите и за поведението им на терена. Не трябва да си изпускат нервите. Но пък трябва да се влиза и по-смело. Без това не може. Не става дума обаче за аркади и счупени носове, все пак не играем бокс. Просто в дербитата печели този, който надделее в единоборствата. Иска ми се да напуснем националния стадион с високо вдигнати глави след мача", каза още Сухия. Треньорът обяви, че е готов със състава, но предпочете да премълчи на кои 11 футболисти ще заложи. Според запознати той се колебае за три поста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай