Държавата: Пътят с оградата до Созопол е общински

Държавата: Пътят с оградата до Созопол е общински | StandartNews.com

Старият път между Созопол и Приморско, на който беше сложена ограда, е на общината в Созопол. Това уточни прессъобщение, изпратено от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).
В него се посочва, че промяната в статута на трасето е по предложение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи.

"С Решение 110 от 20 февруари 2015 г. правителството обяви старото трасе на път II-99 Созопол - Приморско - Царево - Малко Търново, в участъка Созопол -Каваци - Дюни от км 20+867 до км 32+900, за път общинска собственост. Това е 12-километровата отсечка между Созопол и вилно селище Дюни. Промяната в статута на трасето е по предложение на кмета на община Созопол. С това решение общата дължина на общинските пътища в община Созопол става 79,920 км, а на територията на цялата страна – 19 489,87 км", пишат от ведомството на Лиляна Павлова..

Само ден просъществува оградата, която Панайот Рейзи издигна на пътя между Созопол и Приморско. Хората вече са изтръгнали оградата, която спираше достъпа до един от малкото останали диви плажове - т. нар. "Шофьорски плаж" между Дюни и Аркутино. На мястото на оградата стърчи само един кол, видя репортер на OFFNews. Парапетите от оградата са захвърлени в канавката. Някой грижливо е запълнил дупките в асфалта, причинени от коловете на оградата.

За първата в историята ограда върху път от републиканската пътна мрежа се разбра вчера, когато Мediapool публикува снимките и зова за помощ на плажуващите. Предположенията бяха, че точно както беше заграден плажът Силистар при Синеморец, така и сега някой частник загражда терена, за да печели от паркиране. Истината обаче се оказа още по-скандална. Първата в историята ограда върху републиканската пътна мрежа е поставена след заповед на кмета на Созопол Панайот Рейзи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай