Да те оскобят за 60 секунди! Семейство падна жертва на бързи служители

Мъжът и жената спират на паркомясто, за да вземат свой близък, пътувал с автобус

Да те оскобят за 60 секунди! Семейство падна жертва на бързи служители | StandartNews.com

Секунди след като автомобил е бил паркиран до Централната автогара София му е била поставена скоба. Абсурдната ситуация разказва семейство Тупалови пред камерата на Нова телевизия.

Мъжът и жената спират на паркомясто, за да вземат свой близък, пътувал с автобус. Тък като районът не им бил познат, слезли от колата и се запътили към табелата за зона, за да разберат на кой номер трябва да пуснат есемес и да заплатят престоя си. Без да е изминала и минута, откакто излезнали от автомобила си, те обаче били санкционирани за неплатена такса.

По думите на семейството то се е сдобило с глоба за по-малко от 60 секунди, въпреки че е проверило номера за заплащане на паркирането и е пуснало необходимия есемес. Обратна връзка обаче не е получило, тъй като колата вече е била закопчана.

Двамата съпрузи се обърнали към полицията за помощ. По техни думи органите на реда попитали контольорите защо не са им дали 1-2 минути, за да реагират в ситуацията. Те отвърнали, че нямало откъде да знаят в кога са пристигнали на мястото.

От Центъра за градска мобилност коментираха, че работят изцяло по закона за движение по пътищата, в който не било указано колко време имат хората да реагират, преди да бъдат глобени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай