Боршош каза как ще реши проблема със забавачките

Зам.кметът Мирослав Боршош настоява за 650 лв.компенсация за децата

Боршош каза как ще реши проблема със забавачките | StandartNews.com

"Строителството колкото и да е засилено не може да разреши проблема с местата в детските градини. Ако не сме честни, няма да можем да решим този проблем", заяви зам.кметът по култура и образование в Столичната община Мирослав Боршош пред бТВ. Той подчерта, че има места с концентрация на забавачки и други, където има места, но те са далече за родителите.

“Трябва да намерим трайно решение. Правим проста нова реформа. Първата ни работа е 300 лв. компенсации да стигнат до родителите, променяме наредбата с критериите. Предлагам, пакетът да стане 650 лв. и да стигне до родителите още тази година”, заяви зам.кметът. Той даде пример с дете от „Младост 4“, на което се предлага място в Панчарево.

“Политическите сили искат оставка за 10 000 деца, които са извън системата. 14 000 са, защото триста и няколко хиляди посещават частни детски градини. За няколко групи хора се търси решение”, посочи Боршош. Той уточни, че са необходими 35 млн. лв. за компенсации и политическите сили в столичното кметство трябва да се обидинят в решаването на проблема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай