Чудото на Коледа! Шофьорите ликуват

Какво се случва по бензиностанциите

Чудото на Коледа! Шофьорите ликуват | StandartNews.com

Голям коледен подарък очевидно получават хилядите шофьори у нас.

Цената на основните горива, продавани в България е най-ниска от септември, показват данните на fuelo.net.

Така цената на най-купувания бензин - А 95 е била 2.88 лева за литър на 24 септември, докато днес тя беше 2.63 лева за литър. Това означава, че за три месеца имаме спад от 0.24 лева за литър или намаление с 8.36%.

С 0.22 стотинки на литър пък е поевтинял дизелът, който на 24 септември се е продавал по 2.90 лена при 2.63 лева днес. Това означава намаление за периода от 7.61%.

На-слабо е поевтиняването при бензин А 100, който за трите месеца е загубил само 13 стотинки от цената си на литър или намалението е 4.09%.

На-слабо е поевтиняването при бензин А 100, който за трите месеца е загубил само 13 стотинки от цената си на литър или намалението е 4.09%.

Тенденцията при всички горива е към продължаващо поевтиняване, казват експерти. Според тях това е свързано с падането на цената на петрола и по-строгият контрол, който държавата започна да прилага към рафинерията на "Лукойл" в Бургас.

Всичко това се случва на фона на препирните в народното събрание относно дерогацията за руския петрол, която страната ни получи преди повече от година и половина. От първи януари е забранен износът на петролни деривати, произведени от руски петрол и ще е любопитно да се види как това ще се отрази на цените по бензиностанциите у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи