Чудо! Какво прави Бачковската Богородица

Излекувани разказват невероятни истории

Чудо! Какво прави Бачковската Богородица | StandartNews.com

За здраве, за дълго чакана рожба, за работа и най-вече за изцерение се молеха богомолците, които понесоха днес копието на чудотворната икона на Божията майка от Бачковския манастир към местността „Клувията“, където е открита през 17 век от овчари. Много вярващи обаче идват в светата обител, за да благодарят за вече случило се изцеление, пише Марица.

Сред тях е димитровградчанката Марина, която преди 6 години чула жестоката диагноза, че има рак. „Лекарите не ми даваха надежда. Част от сърцето ми също беше отказало да работи. С много молитви обаче всичко се нареди и вече 3 година идвам тук на този ден“, разказва за споходилото я чудо Марина. 

Изумителен е случаят на Елена Попова от Смолян, която буквално възкръснала от мъртвите. Тялото й било свалено в моргата на местната болница, откъдето дъщеря й Росица отишла да го вземе за погребение.

Там забелязала, че палецът на ръката на майка й трепва, извикала веднага медицинския персонал и Елена била върната към живот.

След възстановяването си тя отива в Бачковския манастир и разказва, че малко преди да се върне към живота, е видяла сън, в който е била в двора на манастира.

Преди около 13 години 6-годишно момиченце имало проблеми със сърцето. След няколко изследвания докторите преценили, че то спешно се нуждае от операция. Малко преди това бабата Янка се помолила с внучка си пред чудотворната икона.

На операционната маса лекарите поставили упойка, но така и не пристъпили към операция, тъй като детето се оказало напълно здраво без аномалии.

Подобни още много истории могат да се чуят, както от монасите в манастира, така и от миряните, които всяка година идват в светата обител за да участват в изнасянето на чудотворната икона.

Стотиците миряни започнаха да се стичат в Бачковския манастир още в неделя и в понеделник рано сутринта. С молитва за здраве, за семейството и за  света те се изправиха пред чудотворната икона на Богородица, а после запалиха и свещичка.

Пред светинята  някои поднасяха червени яйца, а други оставяха за кратко дрехи на техни близки, които са болни. Силвана Лупова от Пазарджик пък поднесе торта и ръчно изработена картичка от децата от ОУ „Отец Паисий“ в знак на признателност към Света Богородица.

.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай