ЧЕЗ дава стипендии на талантливи деца

Започва седмото издание на конкурса "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

ЧЕЗ дава стипендии на талантливи деца | StandartNews.com

За седма поредна година ЧЕЗ ще предостави стипендии на талантливи ученици от 12 клас на професионалните технически гимназии в Западна България.  Състезанието по електроенергетика се провежда под патронажа на регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал и е част от графика на националните състезания по професии през учебната 2018 – 2019 година на Министерството на образованието и науката.

„Конкурсът се наложи като традиция, чрез която ние се надяваме да мотивираме младите хора да изберат професията енергетик и да останат да се развиват професионално в България. Българската енергетика има нужда от млади таланти“, каза Карел Крал.  

Конкурсът се провежда сред ученици от 12 клас. Началото му е през декември, а финалът - през март 2019 г., когато на тържествена церемония ще станат известни и имената на шестимата носители на стипендии на ЧЕЗ за 2019 г. От миналата година обхватът на програмата бе разширен и стипендии вече получават и студенти, които са кандидатствали за стипендии от ЧЕЗ като ученици.

Регистрацията за участие в конкурса се осъществява на сайта www.stipendiant.com, където може да се намери и повече информация за регламента на състезанието и периодите за провеждане на отделните кръгове. Досега в конкурса са участвали над 750 ученици от 12 клас на професионалните технически гимназии в Западна България. Общо 45 са получили стипендии. Някои от финалистите намериха своя кариерен път в компаниите от Групата ЧЕЗ в България.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай