Червен код и у нас, къде ще е най-страшно

Екстремни горещини

Червен код и у нас, къде ще е най-страшно | StandartNews.com

През нощта срещу четвъртък над цялата страна ще бъде предимно ясно и тихо. Повече облаци се очакват над Северозападна България и планинските райони от Централна България, където до полунощ на изолирани места е възможно да прегърми, но до сутринта явленията ще стихнат.

Минималните температури слабо ще се повишат и ще са между 19° и 22°С. Очаква се най-високи да са стойностите в равнините и около река Дунав - до 23-24°С, както и малко по-ниски - в планинските райони и около София - до 17-20°С.

През деня в четвъртък  денят ще започне със слънце и горещо време. Следобед и късно вечерта на изолирани места, предимно в планинските райони и крайните северозападни райони, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Повече слънчеви часове ще има над останалата част от страната. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от югозапад.

Максималните температури ще се повишават и ще са между 37-39°С. На места около р. Дунав и в Горнотракийската низина ще достигнат и до 40-42°С, пише Meteo Balkans. По-прохладно ще се задържи само в планинските райони и над София – до 37°С.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай