Частен имот побърка туристите на Витоша! Решението

Реакцията бе бърза

Частен имот побърка туристите на Витоша! Решението | StandartNews.com

Хиляди туристи на Витоша бяха неприятно изненадани в последните дни.

Във връзка със сигнали на граждани за затворени пътеки към планината от столичния район "Витоша" направиха проверка, научи Sofia24.bg.

Ето какво заявиха от общинската администрация на страницата си във Facebook:

Във връзка със сигнали на наши съграждани за затворени пътеки към Витоша в района на планината над бившия бар “Шишарка" към Белята вода - маршрути, които от дълги години се ползват за преходи и отдих в планината, и наличието на ограждения с надпис “Частен имот" върху същите, бихме искали да заявим следното: Столична община, Район “Витоша", реагира моментално и провери сигналите.

Проверката ни установи, че въпросните пътеки действително пресичат частен имот, който не е част от територията на природен парк “Витоша", не е включен в горски фонд.

За имота има издадена виза за проектиране през 2023 година, по времето на предишното ръководство на район “Витоша".

Независимо от факта, че това е частен имот и тъй като въпросният терен пресича популярни пътеки, ползвани от гражданите на столицата за преходи и отдих в планината, ние незабавно потърсихме и се свързахме със собствениците на имота и поискахме тяхното съдействие за временно разрешение за свободно преминаване на територията на частния имот, докато осигурим алтернативни маршрути за достъп до планината.

Разпоредихме да се премахнат плътните огради и да се осигури достъп на гражданите до съществуващите в момента пътеки, които преминават през имота, докато не уточним алтернативни подстъпи за всички граждани, които ползват този маршрут в планината.

Очакваме алтернативните маршрути да бъдат прокарани в най-скоро време. Подчертаваме, че това е заварено положение и ситуация, която в момента ние разрешаваме. Благодарим на всички за разбирането и търпението!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи