Вторник,

БТА влиза в дипломатическо партньорство

От: стандарт -
БТА влиза в дипломатическо партньорство
A
A
A

Дипломатическият институт към министъра на външните работи и Българската телеграфна агенция подписаха договор за сътрудничество.

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и директорът на Дипломатическия институт към министъра на външните работи - Таня Михайлова си стиснаха ръцете всеки месец дипломатите да имат специална рубрика в националната информационна агенция.

Таня Михайлова припомни, че БТА е започнала живота си като част от Министерството на външните работи и изповеданията през 1898 г.  България не е имала собствена школа за дипломати до 2003 г, когато е създаден институтът. Основната му мисия е обучението като спазва високите стандарти за обучението на дипломати.

Информацията е част от дипломацията, отбеляза Кирил Вълчев пред младите кандидат-дипломати, като припомни, че БТА всъщност възниква като част от българската дипломация. Според него през информацията и през медиите понякога може да се отива по-далеч оттам, откъдето могат да стигнат дипломатите. 

 Той възнамерява да пледложи на медиите, които участват в Световните срещи на българските медии, да изпращат регулярно материал за агенцията, както и да се направи секция, в която да се публикува информация, която интересува българите в чужбина.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички