Бърз алгоритъм при Covid-19 в градини и училища

Възобновяват помощта за закупуване на продукти от първа необходимост

Бърз алгоритъм при Covid-19 в градини и училища | StandartNews.com

Влиза в сила нов алгоритъм за бърза реакция на директорите на детски ясли и градини и училища за действия при съобщен случай на COVID-19 на дете, ученик или лице от персонала. Предложението от Столичната РЗИ с директор д-р Данчо Пенчев бе прието на заседание на Софийския оперативен щаб за ограничаване разпространението на COVID-19, свикано от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Алгоритъмът цели да създаде ясни правила за действия на директорите при установен случай на положителен резултат за COVID-19 и последващо освобождаване и поставяне под домашна карантина. Столичната РЗИ ще изготви и алгоритъм за действие и в заведенията за социални услуги.

Оперативният щаб прие също да бъде възобновена помощта за закупуване на продукти от първа необходимост, храна и лекарства, за възрастни самотни и болни хора с цел да се намали необходимостта от излизане. Продуктите ще бъдат закупувани по предварителна заявка. Заявки ще се приемат от понеделник, 26 октомври 2020г. в оперативния център на дирекция "Аварийна помощ и превенция“ на Столична община на телефон 02/9041397.

"Целта на инициативата ни е да намалим необходимостта от излизане на възрастните хора, като служители на аварийното звено на общината пазаруват вместо тях", казва Фандъкова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай