Брутално! Пак пребиха българин в Македония

Неизвестни лица нападнали председателя на Сдружението на българите "Шемето"

Брутално! Пак пребиха българин в Македония | StandartNews.com

Председателят на Сдружението на българите "Шемето" в Струга е станал жертва на нападение от неизвестни лица на публично място в града. Те започнали да го обиждат и му нанесли удари в корема.

Бекир Кадриески разказа пред NOVA, че е бил съборен на земята и ритан. Получил е удари с ръце като по време на побоя е бил обиждан на етническа основа с думите "мръсен българин".

В момента е в болницата в Струга със затруднения с дишането и болки в корема.

Посолството на страната ни в Скопие и Генералното консулство в Битоля следят случая, посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов е в контакт с него. На място е консулът на страната ни в Битоля. Полицията в Струга е взела показания от Кадриески, за да се уточнят фактите по случая, както и дали става дума за престъпление от омраза.

Бекир Кадриески е гражданин на Република Северна Македония. Той няма български паспорт, но декларира, че е с българско самосъзнание.

Това е поредно нападение на човек с българско самосъзнание в югозападната ни съседка. На 19 януари секретарят на сдружение "Цар Борис Трети" Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид. Ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България. По случая се води съдебно дело като подсъдимият за побоя е Илия Спасески. По време на последното съдебно заседание Спасески с гордост обяви, че "разбира обвинението, но не се чувства виновен". При побоя случаен минувач извикал да спрат, а обвиняемият Спасески отговорил: "Не си заслужава за българин да викаш полиция", и заедно с още един нападател продължили да налагат Пендиков. Следващото заседание по делото е насрочено за 12 юли.

Източник: dir.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай