Божков влезе в кожата на Цв.Василев

Милиардерът Божков сам развенча днес ореола си на умник-математик, който винаги е ходове напред

Божков влезе в кожата на Цв.Василев | StandartNews.com

Каква е разликата между Цветан Василев и Васил Божков. Като в тъп виц - единият има мустаци, другият пуши пура. Но и двамата се крият от правосъдието у нас – в Сърбия и в Дубай, защото са обвинени в най-големите финансови престъпления в най-новата история на България. Василев трябва да отговаря за аферата на века – източването и фалита на КТБ, Божков – за Националната лотария, дарила го с милиарди, заобикалайки законите у нас.

ВИЖ ОЩЕ: Жив да го ожалиш! Приятели издържали Божков

Василев харчи в Сърбия изнесените чували с пачки от КТБ. Божков твърди, че живее на гърба на верни другари. Те му давали по милион-два-пет, за да преживява. Разликите са дотук. Е, може би има и някоя друга нула в общата цифра на състоянието им. Но, както Божков, нагло каза: нима това един-два милиона са пари?

ВИЖ ОЩЕ:Божков проговори от Дубай

Милиардерът Божков сам развенча  днес ореола си на умник-математик, който винаги е ходове напред и безпомощно влезе в кожата на Цветан Василев. С телефонното си интервю по бТВ той изкопира едно към едно отчаяния модел на защита, който още в началото на бягството си в Сърбия прие и Цветан Василев. Гръмки фрази пред удобни медии с надеждата българите да забравят истинските обвинения. В случая с Божков те са 11  - от пране на пари и финансови измами до рекет, сексуални престъпления, укриване на културни ценности, търговия с влияние и какво ли още не.

Вижте ритоните на Божков

Подобно на Цветан Василев и Божков тръгна да прави „сензационни разкрития. Той хазартно обяви, че е имал лични контакти, телефонни разговори и смс-и с финансовия министър Владислав Горанов, когото нарече Влади. Но тутакси призна, че всъщност „бомбата” му е дума срещу дума. Ако Горанов отрече, милиардерът няма как да докаже обратното. Накрая без да бъде питан, досущ като мустакатия банкер видя сянката на Пеевски. И в стила на градската десница роди нов мит около него – бил като паяк, назначил главния прокурор Иван Гешев. А НАП и прокуратурата били новите бухалки. Разбира се, в ролята на мутра бе вкаран кабинетът, воглаве с Борисов. Държавата се управлявала от хунта.

ВИЖ ОЩЕ:Ето какво искал да направи Васил Божков с ЛиЛана

Накрая досущ като Цветан Василев Божков се обяви за невинен, заяви, че трябва да се върне в България, но се страхувал. Защото процесът срещу него цял да е несправедлив. А за капак обяви, че документът за криминалната му регистрация, открит от прокуратурата в личния му сейф, бил доказателство, че е борец срещу комунизма. Нещо като десидент.

Истината е, че времето на бомбастичните телефонни интервюта с намеци без доказателства отдавна свърши. Днес никой не се лови на евтини ПР трикове, особено на хора, които не могат да опровергаят легендите за първоначалното натрупване на състоянието си. Ако иска да докаже, че невинността си, милиардерът с анатомичен прякор, трябва да го направи в съда. Рано или късно прокуратурата ще изправи в залата на Темида и него, и Василев. Иван Гешев не оставя работата си недовършена. 

А що се отнася до Пеевски, ясно е защо плаши всички – не само с разкритията си за машинациите на олигарси и банкери. Докато Божков къта над 3000 антични предмета за лична наслада без да може да обясни как се е сдобил с тях, депутатът от ДПС организира най-мощната дарителска кампания. Личната му подкрепа за болници и медици надхвърли 6 милиона лева. И докато милиарделите на прехода се крият като мишоци, хората нареждат Пеевски в топ 10 на личностите, на които имат най-голямо доверие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай