Божков с нова атака, Антон Тодоров го разби

Беглецът от правосъдието у нас набеди прокуратурата, че е съсипала колекцията му

Божков с нова атака, Антон Тодоров го разби | StandartNews.com

Обвиняемият хазартен бос Васил Божков предприе поредната си атака срещу държавата. Този път беглецът от правосъдието у нас набеди прокуратурата, че е съсипала културно-исторически ценности, които са били иззети по време на обиските в офисите му. Обвиненият в 11 от най-тежките престъпления милиардер продължава със серията от опити да брани незаконната си колекция.

ВИЖ ОЩЕ:Вижте ритоните на Божков

В публикация във фейсбук Божков твърди, че от януари е започнало "незаконното заграбване" на стотици артефакти от неговата колекция от страна на прокуратурата и културното ведомство и то продължавало и до днес. Твърдение, което категорично не е вярно. Още на 31 януари от прокуратурата отхвърлиха обвиненията, че културно-исторически ценности се изземват от имотите на Божков без да се спазват изискванията за пренасянето и съхранението им. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че предметите се изземват по законоустановения ред и в присъствието на най-добрите експерти в България. „Това е една хибридна атака срещу прокуратурата от обвиняемия Божков и свързани с него лица, че предметите се изсипват в чували“, заяви още тогава Милева.

ВИЖ ОЩЕ: Вижте самолета за $45 млн. на Божков

Днес анализаторът от ГЕРБ Антон Тодоров пусна убийствен коментар във фейсбук. "Гледам как наглият Череп пързаля част от племето с мистификациите си /архитъпи, by the way/, чета как някакви вещества му се възхищават или съчувстват и си казвам, че май част от сънародниците ни не могат да служат за нищо друго, освен за лош пример. Това първото долу според Черепа трябва да служи като доказателство, че колекцията му вече се разпродавала под покровителството на властите. 100 % фейк, може ли човек с нормален психичен статус да се хване на тази плоска измишльотина"., написа Тодоров.

ВИЖ ОЩЕ: Купоните на Божков: Е1 млн. на седмица в Куршевел

На връх 24 май укриващият се в ОАЕ Божков проведе първата си атака, а следващият ден още една подобна използвайки профила си във Фейсбук, който както стана ясно се поддържа от протестърката Ивет Добромирова. В поста си Божков продължава да твърди, че от януари е започнало "незаконното заграбване" на стотици артефакти от неговата колекция от страна на прокуратурата и културното ведомство и то продължавало и до днес. Той обаче услужливо пропуска, че голяма част от тази колекция всъщност не е регистрирана, културното ведомство трябваше тепърва да прави анализ как се придобити част от артефактите и дали имат нужните документи.

ВИЖ ОЩЕ: За шоуто на Божков и отмъщението на Черепа

Вместо това Божков се оправдава, че Фондация „Тракия“ изпратила сигнали до редица международни институции, включително централата на ЮНЕСКО, който на свой ред пратили сигнала на секцията си у нас. Божков хвърля нова порция обвинения, като намеква, че постояната делегация на ЮНЕСКО за България била управлявана от лица, свързани с властта, без обаче да посочва нито едно конкретно име.

Срещу Божков са повдигнати 11 обвинения, сред които за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред, ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания. Комисията по хазарта състави актове на хазартните фирми на Васил Божков. Актовете са за 700 млн. лв. за неплатени такси към държавата. Оказа се, че с тези пари хазартния бос се е отдавал на фантастични приключения в перлата на френските ски курорти Куршевел. Вместо да плати на държавата дължимото, Божков е пръскал около милион евро на седмица. Уединявал се е с компании в луксозното шале (хижа) "Еделвайс", което може да бъде наето срещу 500 000 евро за едва седем дни. Още толкова пари отиват за персонал и зареждане с шампанско, черен хайвер и скариди. В разкошния ски оазис Божков и гостите му са се отдавали на приключения и в СПА комплекса, който е снабден с 13-метров басейн, джакузи последен писък на технологиите и собствен водопад.

">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай