Борят се за живота на зверски хапано от куче дете

Собствениците на кучето, азиатски вълкодав, не виждат вина в себе си

Борят се за живота на зверски хапано от куче дете | StandartNews.com

Дете на 10 години е в критично състояние след нападение от куче в хасковското село Въгларово. Момченцето е настанено в пловдивска болница, където лекарите се борят за живота му. В селото пък е имало множество жалби срещу семейството, което отглежда кучетата, предаде Нова телевизия.

"Заварих детенцето в локва кръв и баба му до него. След 10 минути дойде линейка, превърза детето и го взе", каза пред БНТ очевидец на инцидента.

Имало е проверки, част от които са завършвали с глоби. Затова и преди 3 години кучетата са чипирани и регистрирани.

„Има вързани кучета, но винаги има и пуснати на свобода. За да ни гонят, когато идваме с коли, значи част от тях не са вързани”, разказа жена, живееща в селото.

"Отношението на собственика не е нормално. Просто искаме това нещо по някакъв начин да спре. Искаме и Хасковска община да се намеси в този случай", коментира друга жителка на селото.

Кадър бТВ

Собствениците на кучето, което е от породата азиатски вълкодав, не виждат вина в себе си, защото според тях то е било вързано. Анастас Караиванов казва, че отглежда кучетата за охрана. „Смачкаха ни джипа, спукаха ми гумите, крадаха ми овце. Никой не ми помогна“, изтъкна Караиванов пред бТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай