Борисов за БНР: Планирани саботажи на кабинета

За да отговоря на президента - всеки ден откривам заводи и училища, каза премиерът

Борисов за БНР: Планирани саботажи на кабинета | StandartNews.com

"За да отговоря на президента - всеки ден откривам заводи и училища". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на новия завод на "Биовет" в град Пещера. "Ако говорим за неговия телефон, добре. Защото това беше саботаж срещу правителството. Аз само показвам - завод след завод", добави Борисов.

Той коментира изказване на Румен Радев, че държавата се управлява по телефона, свързано със свалянето на Силвия Великова от ефира на БНР.

"Смешно ми е как от всеки телевизор и радио се сипят обиди към правителството, но говориш по всички телевизии. И после няма свобода. Дума не съм казал, каквото искат, това да правят. Свобода! Но да злоупотребяват с това. Правят саботажи срещу правителството. Планирани, насочени, за да разрушат системата. И после - правителството им е виновно. Не ме интересуват нито Корнелия, нито президента", категоричен е премиерът.

Той благодари на инвеститорите и сподели, че сред тях е и Жан-Клод Юнкер, който не е могъл да присъства на откриването заради здравословни причини.

Сред присъстващите са министрите на околната среда и водите, на финансите, на икономиката и на здравеопазването.

Заводът ще произвежда фармацевтични продукти и фуражни добавки. Общият размер на инвестицията е 300 млн. лв., от които 200 млн. лв. са осигурени със заем по плана "Юнкер" през 2018 година.

Дружеството ще осигури заетост на висококвалифицирани работници и специалисти в областта на биотехнологиите, химията и инженерството. Премиерът Бойко Борисов е на официалното откриване на новия завод за производство на фармацевтични продукти и фуражни добавки "Биовет" Пещера.

"Без Господ нищо не може да се прави. Да поздравим и децата на Пещера, всички учители и преподаватели, както тук, така и в цяла България. Надявам се класните стаи тук да са в приличен вид. Нямаме класна стая без Wi-Fi. Може би сме първите такива в Европа. Иначе какво да кажа, всеки ден се откриват заводи. 40 млн. от инвестицията е за екология. Водата се преработва, миризмите. Преди мен Нено Димов дойде да прегледа станцията. И ми каза: "Спокойно можеш да говориш, всичко е в нормите". Много е важно, в тези общини, в които трудно се намират инвеститори, да се строят нови заводи. Да ви е честита, да работите с все по-голям капацитет", обърна се Борисов към присъстващите.

"По плана "Юнкер" за година и половина хората работиха неуморно. Над 300 млн е инвестицията. Сигурен съм, че ще останете впечатлени, ако погледнете вътре. Има много поръчки, за над 100 държави. Това, което е най-важно за нас, е, че дава ръст на икономиката и се създават работни места. Утре сме в завод в Петрич", заяви още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай