Борисов се надява 24 май да напълни ресторантите

Работници на "Тракия" попитаха премиера ще им донесе ли агне за Великден, той обеща да мине отново

Борисов се надява 24 май да напълни ресторантите | StandartNews.com

"Надявам се на 24 май всички хотели и ресторанти да са пълни. По морето, по планините, хората да карат по магистралите“. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който подкара джипа си, за да инспектира ремонта на магистрала „Марица“, след като инспектира текстилния завод в Твърдица.

„Честит празник и пазете хората", призова министър-председателят ръководителите на строежите. Борисов се поинтересува дали редовно се плаща на работниците и дали са снабдени с дезинфектанти и маски. "Важно е да се работи, за да не спрем изцяло постъпленията в бюджета. Всички казват: дайте пари", каза Борисов.

Работниците пък попитаха премиера дали като миналата година ще им донесе агне за Великден. "На Великден ден пак ще мина", отвърна министър-председателят.

Относно строителните дейности той обясни, че се изрива всичко старо, което с десетилетия не е ремонтирано, излива се нов бетон и нови изололация. "След карантината ще им се пътува много на хората. Да запомнят българите как е изглеждала "Тракия" и какво правим в момента", каза Борисов.

При обиколката той съобщи също, че още една фирма, която се е снабдила с плат, се включва в производството на защитни обекла. "Целият проблем е не къде ще се ушият, а специалният плат", обясни отново Борисов и допълни, че държавата се е снабдила и с лекарствата, за които в момента се счита, че помогат за лечението на COVID-19. "Според Щаба към днешна дата и в по-тежки условия имаме достатъчно да лекуваме", каза премиерът.

Малко преди да стигне до столицата Борисов се спря и при служители на СДВР, които обявиха, че осъществяват необходимия контрол, осигурени са предпазни средства и се уведомяват гражданите да спазват наложените мерки.

Премиерът се отправи към Южната дъга на София, където също текат ремонти дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай