Борисов: Атрактивни сме за инвестиции

Премиерът разговаря с с министъра на външните работи на Великото херцогство Люксембург Жан Аселборн

Борисов: Атрактивни сме за инвестиции | StandartNews.com

"Разговарях с министъра на външните работи на Великото херцогство Люксембург Жан Аселборн, с когото изразихме желание за активизиране на политическия диалог на всички нива по въпроси от общ интерес за двете страни". Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

"България предлага добри възможности за стратегически инвестиции в инфраструктурата, енергетиката, транспорта, околната среда, телекомуникациите, аутсоурсинга, информационните технологии, както и във високопроизводителни сектори на икономиката, в технологични и индустриални паркове, в иновации. По отношение на сигурността в ЕС отбелязах, че България винаги е настоявала за общ механизъм на ЕС за управление на миграцията като се спазва справедлив баланс между отговорност и солидарност", пише премиерът.  

"За целта е необходимо да продължи целенасоченото сътрудничество на Съюза с трети страни, да се надграждат съществуващи партньорства, което ще даде адекватните решения за справяне с предизвикателствата пред Европа и света", написа още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай