Бомбените заплахи продължават, полицията се видя в чудо

Четвърти ден училища в страната получават сигнали за поставени взривни устройства

Бомбените заплахи продължават, полицията се видя в чудо | StandartNews.com

Хакерската атака продължава - четвърти ден училища в страната получават сигнали за поставени взривни устройства. Днес заплашителни мейли за поставени взривни устройства са получени в десетки училища във Варна, Добрич, Бургас, Велико Търново, София и Стара Загора.

18 варненски училища са получили електронни съобщения за бомба. Мейлите са получени около 9 часа, предаде БНТ. Сградите са проверени от служители на полицията. Учебният процес не е преустановен.

В 7 училища в община Стара Загора са подадени едновременно сигнали за бомби. Такъв има постъпил и в училището в село Хрищени. Всички сигнали са постъпили по имейл на електронните пощи на учебните заведения.

Анонимните сигнали за бомби, са изпратени като заплашителни, еднотипни, адресирани като „важно съобщение". Навсякъде са изпратени полицейски екипи. Предприети са действия по процедура. Учениците и персоналът на училищата са евакуирани. На място в едно от заплашените заведения е комисар Лазар Христов – директор на областната дирекция на полицията.

В няколко училища в София също са получени заплашителни мейли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай