"Български пощи" с подобрение. Улеснение за клиентите

Мрежата за проследяеми пратки се разширява

"Български пощи" с подобрение. Улеснение за клиентите | StandartNews.com

Мрежата за доставка на проследяеми пратки на „Български пощи“ се разширява, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Това ства възможно след като „Български пощи“ се присъедини към кооператива PRIME - едно от основните обединения в пощенския сектор за доставка на трансгранични пратки. 

В организацията членуват 159 избрани пощенски оператора които имат задължение да предоставят универсална пощенска услуга. В рамките на PRIME има три споразумения - за проследяеми, за експресни и за препоръчани пратки. При услугата за проследяеми пратки не се изисква подпис при получаване на пратката, както е в момента. Клиентът ще може да проследява целия път на пратката и ще я получи в указания предварително срок. Очаква се България да навлезе в повече чуждестранни сайтове за електронна търговия като дестинация за доставка.

Въвеждането на новите възможности за потребителите на „Български пощи“ ще помогне на дружеството да навлезе в по-голяма степен в пазара на електронната търговия. Това е и стъпка към реализацията на новия финансово-управленски модел на компанията, посочват от дружеството. 

През юли министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков определи решаването на проблемите в "Български пощи" като свой приоритет. Планът за оздравяване на дружеството трябва да е готов най-късно през септември, каза Гвоздейков, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай