България посрещна Новата година. Какво си пожелаха хората

Не навсякъде имаше заря

България посрещна Новата година. Какво си пожелаха хората | StandartNews.com

България посрещна новата година с надежда за здраве и благополучие. В някои градове имаше концерти на открито.

В София и в редица големи градове по инициатива на местната власт и на фондация „Четири лапи" общините се отказаха да организират празнуването с фойерверки, като спестените средства ще се използват за благотворителност.

В Пловдив стотици хора посрещнаха 2022-ра около концертната сцена и празничната елха на площад "Стефан Стамболов". Жителите и гостите на града трябваше да имат зелен сертификат, за да се присъединят към тържеството на открито. Празнична заря не беше организирана.

Забавлявайки се, жителите и гостите на Пловдив заедно отброяваха последните секунди на отиващата си 2021 година. Веднага след наздравиците последваха и пожеланията:

"Мирна, спокойна и най-вече здрава. Много любов и да свършва вече тая пандемия“;

"Здрави, задружни и така да победим всичко лошо, което го има. Трябва да го изгоним!"

И макар традиционно организираната от общината празнична заря да беше отменена, във всеки от районите на града много пловдивчани се бяха подготвили да ознаменуват посрещането на новата 2022 година с фойерверки.

На фона на празничните илюминации също звучаха благопожелания: "Здраве, любов и късмет за всички! И добрите хора да получават добрина срещу своята добрина."

На други места като Враца нямаше общоградски чествания, но с пищна заря и традиционното Дунавско хоро посрещнаха Новата година в Ямбол.

В Бургас най-важният проект през новата 2022-а година е строителството на Специализирана детска болница, каза кметът на града Димитър Николов. Новата болница  ще обслужва областите Ямбол, Сливен, Хасково и Стара Загора.

Специализираната детска болница е стълбът в Плана за интегрирано развитие на община Бургас до 2027 година, заяви кметът Димитър Николов:

"Ние подходихме малко по-различно от пътя, по който тръгна създаването на Националната детска болница. Първо решихме да направим едно качествено проучване, касаещо необходимостта, нуждите на това какви отделения, какви видове лечение, какъв брой болнични легла и какви лечебни дейности са необходими за тази болница".

Какво очакват от новата година бургазлии:

"Да свърши ковида“; „По-големи пенсии, по-евтин ток“; „Да бъде добра, за всички да е добра“; „Да сме живи и здрави“; „Очакванията ми са да е по-добра. Може би ние трябва да се променим, за да е по добра."

Областният управител на Бургас Мария Нейкова пожела: "Да бъде здрава, да бъде мирна, да бъде благодатна. Хората да имат повече сигурност!"

Варна посрещна новата година без инциденти. От Клиниката по токсикология във Военноморската болница информират, че нощта е била спокойна, само един 18-годишен младеж е приет с алкохолна интоксикация, но е в добро състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай