Сряда,

Благодарение на солидарността на стотици хора тежко болен самотен баща има шанс за живот

От: Стандарт -
793
Благодарение на солидарността на стотици хора тежко болен самотен баща има шанс за живот
A
A
A

Приятелите на Светлозар Дончев, който е самотен баща на две деца  и е диагностициран с болестта на Бюргер (Buerger's Disease) изказват огромна благодарност към всички добри хора, които проявиха солидарност и дариха средства за лечението му.

Припомняме, че 48 годишният Светлозар Дончев е един от малкото хора с болестта на Бюргер в България и от 2019-та година се бори, за да не бъдат ампутирани краката. Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които се грижи сам. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. И точно когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства както за лекарства за лечението му, така и за дрехи и храна на децата му.

„Болката е невероятна, но няма да спра да се боря за живота си и живота на децата си. Благодарен съм на всички хора с добри сърца, които въпреки пандемията и всички негативни последици от нея, проявиха солидарност и даряват средства, чрез които спасяват мен и момиченцето и момчето ми. Мечтая един ден отново да съм здрав и да се върна към нормалното си ежедневие и работа. Тогава ще мога да върна на всички хора направеното от тях добро за мен и семейството ми”, казва Светлозар Дончев.

Тежкото заболяване на Светлозар е нелечимо, въпреки че може да се стопира с медикаменти. Лекарят, който досега го е лекувал, му съобщава, че при най-мрачния сценарий е възможно да се стигне до ампутация на краката.

Въпреки мрачните прогнози Светлозар получава лъч надежда, когато преди време с него се свързва Светослав Кръстев от Бургас, който е със същата диагноза и му съобщава, че е преминал през процедура на инжектиране на стволови клетки в Турция, с което развитието на болестта трайно е стопирано. Инжектирането на стволови клетки е шанс за Светлозар да стопира заболяването и да не му бъдат ампутирани и двата крака. Необходимите средства за двете процедури заедно с предстоя в болницата са 50 000 лв., сума която е непосилна за семейството на Светлозар. Именно затова приятелите му решават да организират дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани необходимите средства за извършване на инжектиране на стволови клетки. Благодарение на кампанията до сега са събрани малко над 11 000 лв.

Въпреки, че събрана до момента сума не е достатъчна за двете процедури за инжектиране на стволови клетки, с тези средства Светлозар ще може да си организира пътуването, изследванията и предстоя си в болницата в Турция.

Именно за това приятелите на Светлозар продължават дарителската кампания за него, като са необходими още 40 000 лв., за да се завършат двете процедури на инжектиране на стволови клетки, с което да се стопира и самото заболяване.

"Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и нека всеки да дари колкото може средства, за да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца", призоваха приятелите на Светльо.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG81STSA 93001528735995

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: don4ev1974@abv.bg

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар за дарение на храна и дрехи: 0877717471


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички