Битото момиченце целувало ръка на майка си

3-годишното дете остава при баща си?

Битото момиченце целувало ръка на майка си | StandartNews.com
  • 3-годишното дете остава при баща си?

Системно пребиваното от майка си 3-годишно момиченце от Перник било научено да целува ръка на майка си. По този начин по изказвало чувството си за вина. Шокиращата новина съобщи пред бТВ експертът от Държавната агенция за закрила на детето Георги Иванов. „Поведението на майката е изключително незряло. Това, което видях, че детето иска да целуне ръката ѝ, може да се тълкувано по много начини – чувство за вина, например. То е научено да го прави, това е поведенчески модел“, обясни Иванов.

ВИЖ ОЩЕ: Бруталната майка вярвала:Бог сваля температурата

Момиченцето може би ще остане с баща си. В момента с него се работи в посока на това детето да остане при него, ако има невъзможност ще бъде настанено при баба и дядо, съобщи в същото време пред Нова тв социалният министър Деница Сачева. Тя каза, че майката е била в звено майка и бебе в София, там е работено с нея преди повече от  година.

ВИЖ ОЩЕ: Задържаха майката на пребитото дете

Има и други клипове с насилие над детето, каза за бТВ Вероника Латева, която показа във „Фейсбук“ клипа с бруталното отношение на майката. Латева разказа, че клипът е стигнал до нея от приятел на бащата, който я помолил да го сподели, защото има много последователи в социалните мрежи.

„В клиповете има насилие, вижда се как удря постоянно детето. Явно непрекъснато го тормози. Казва, че бащата не я обича и затова детето ще понесе последствията. Даже има хронологии, в които тя обяснява как определен Бог имал връзка с Богинята Ищар и там ги наказвали със смърт децата, защото бащата е неверник“, каза Латева. По думите ѝ тя познава семейството, а майката има още едно дете. Преди години, обаче, се е грижела добре за тях. „Бащата работеше, гледаше си детето. Бяха разделени заради това тя започна да прави тези неща, явно е искала да си го върне“, каза жената. От Държавната агенция за закрила на детето обявиха, че са се сезирали в рамките на няколко часа, след като получили над десетки сигнала за случая. Адвокат Йорданка Бекирска посочи, че случаите, при които майката е агресорът в семейството се увеличават. На Националната телефонна линия за деца 116 111 все по-често непълнолетни търсят информация. Броят на възрастните също се е увеличил. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай