BILLA събра и дари над 21 т храни за нуждаещи се

Инициативата подпомогна 4302 души от 66 социални институции и 1 973 социално слаби

BILLA събра и дари над 21 т храни за нуждаещи се | StandartNews.com

Общо 21 720 кг. хранителни продукти бяха събрани в рамките на дарителска акция „Купи и дари“ през 2019 г., инициирана от BILLA България и Българския червен кръст. Вече четвърта година съвместната инициатива подкрепя социално слаби български граждани и социални институции за деца и възрастни чрез осигуряване на трайни пакетирани хранителни продукти. В магазините на BILLA в цялата страна са разположени специално обозначени колички. Хиляди клиенти на търговската верига подкрепят инициативата, като закупуват и даряват стоки от първа необходимост.

С продуктите на стойност 51 074.83 лв., събрани по време на кампанията през 2019 г., бяха подпомогнати 1 973 социално слаби граждани. Благодарение на дарителската акция трайни хранителни продукти получиха 4 302 души, настанени в 66 социални институции, сред които домове за деца, помощни училища и центрове за възрастни хора.

„За BILLA винаги е било от голяма важност да търси решения на наболели социални проблеми. Затова сме изключително щастливи, че чрез съвместната ни акция с БЧК за четвърта година успяваме да помогнем на толкова много хора в нужда. Това обаче няма да бъде възможно без помощта на верните ни клиенти, на които безкрайно много благодарим, че припознават инициативата и се включват толкова активно. Вярваме, че успяхме да направим много хора щастливи и смятаме заедно да продължим да раздаваме поводи за усмивки“, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

„От името на Българския Червен кръст бих искал да изкажа дълбоката ни благодарност както на клиентите, така и на ръководството на BILLA България за човечността и за хуманния жест на съпричастност към хиляди уязвими български граждани. BILLA България  е наш дългогодишен партньор и приятел, който е пример за социално-отговорна компания, отворена към нуждите на обществото“, коментира Христо Григоров, Председател на Българския Червен кръст.

От началото на съвместното сътрудничество на BILLA и БЧК през 2016 г. са дарени над 70 тона храни и хранителни продукти, с които са подпомогнати над 35 000 нуждаещи се граждани и лица от социални институции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай