Събота,

BILLA събра и дари близо 3.4 тона хранителни продукти

От: Стандарт -
BILLA събра и дари близо 3.4 тона хранителни продукти
A
A
A
  • Над 1000 социално слаби лица получиха продукти от благотворителна кампания „Купи и дари“ на търговската верига
  • Първенец е област Варна с над 309 кг продукти, дарени към индивидуални бенефициенти, следвана от регионите Бургас и Пловдив – със средно около 240 кг

През третото тримесечие на 2021 г. (юли-септември), BILLA България подпомогна 700 социално слаби лица и още 306 лица, настанени в осем институции в страната, като събра и дари над 3 362 кг хранителни продукти. Подкрепата е част от благотворителна кампания „Купи и дари“, която веригата реализира съвместно с Български Червен кръст вече пет години. В хода на кампанията, традиционно най-големи са постъпленията на продукти от първа необходимост: брашно, варива, макаронени изделия, захар и захарни изделия, олио, зеленчукови и месни консерви.

Най-голямо количество продукти, дарени към индивидуални бенефициенти, е събрано и дарено в област Варна – над 309 кг, следвана от Бургаския регион – над 247 кг, и Пловдив – над 237 кг. Впечатляващи са и резултатите в област Русе, където количеството възлиза на над 196 кг. Отчитайки данните по друг параметър – брой хора, получили дарение под формата на хранителни продукти, първенец е област Пазарджик, където бенефициентите са общо 136. На второ място е област София-град, където подпомогнатите лица в нужда са 128.

В контекста на съвместното сътрудничество, през отчетния период между областните организации на Българския Червен кръст и представителите на търговската веригата BILLA България, се поставя силен акцент върху добрите практики. В област Пловдив например, дарените от компанията и клиентите на веригата продукти, се доставят по домовете на бедстващи хора от мобилни екипи.

Кампанията „Купи и Дари“ подпомага уязвими групи, социално слаби български граждани, лица, търсещи закрила, институции за възрастни хора и деца чрез осигуряване на трайни пакетирани хранителни продукти от магазинната мрежа за удовлетворяване на базисни нужди от разнообразна храна. Резултатите от летния сезон подчертават наличието на един постоянен контингент  от хора, които поддържат дарителството като хуманна кауза и дават своя принос в подпомагането на хората в цялата страна, изпаднали в материални лишения.

В контекста на инициативата, в магазините на BILLA в цялата страна в касова зона са разположени брандирани колички за дарение. Kлиентите на търговската верига могат да подкрепят каузата, като закупупят и дарят продукти от първа необходимост, поставяйки ги на обозначените с логото на кампанията локации. BILLA поема ангажимент веднъж месечно да добавя хранителни продукти към събраните дарения във всеки свой обект, а екипите на БЧК разпределят количествата спрямо потребностите на индивидуалните и институционални бенефициенти.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички