Безплатно теглене от банкомат. Засяга всички

Важна промяна, за която трябва да знаете

Безплатно теглене от банкомат. Засяга всички | StandartNews.com

От безплатната сметка за основни операции ще можем да теглим три пъти пари в брой от банкомат или ПОС всеки месец. Това предвиждат промени в Закона за платежните услуги и платежните системи, внесени от Министерския съвет в Народното събрание.

При приемането на бюджета за тази година бе решено банките да започнат да откриват сметки за основни операции, които да са без такси, ако те служат само за превеждане на трудови възнаграждения, пенсии, помощи и обезщетения по социалното осигуряване и социалното подпомагане, стипендии за ученици, студенти и докторанти.

Това се гласува заради въвеждане на изискването работодателите с повече от 100 души персонал задължително да превеждат заплатите по банков път.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Дърта пенсия
преди 3 месеца

Опитах, от банката ме разкандардисаха, че било много сложно, трябвало писмо от работодателя (за пенсионер?!) и прочее.

Откажи
Иванов
преди 3 месеца

Те банките така безплатно няма да се дадат без бой

Откажи
Марияна Мундрова
преди 3 месеца

Аз пък искам да попитам с карта от чужбина примерно Германия дали ще е пак безплатно ? Ако някой ми отговори ще му бъда много благодарна !

Откажи
Живко
преди 3 месеца

Това не важи за тези които са с кредити!

Откажи
преди 3 месеца

АЗ СЪМ ПЕНСИОНЕР, ОПИТАХ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМ ОТ УСЛУГАТА. ОКАЗА СЕ, ЧЕ "ДСК" БАНКА МИ Е ВЗИМАЛА ПО 5 ЛВ. МЕСЕЧНО НЕПРАВОМЕРНО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 10ГОДИНИ.ЗА ПЛАЩАНЕ НА БИТОВИ СМЕТКИ С/У ТЕГЛЕН КРЕДИТ. ТОЙ Е ИЗПЛАТЕН ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 10ГОДИНИ,ДОРИ НЕ СА МИ ПЛАЩАЛИ СМЕТКИТЕ ПОРАДИ ЛИПСА НА СРЕДСТВА. НО СИ УДЪРЖАТ СУМАТА МЕСЕЧНО. СЕГА ЕДВА Я СПРЯХА, СЛЕД ПЕНСИОНИРАНЕТО МИ. ЗАЩОТО ИСКАХ ДА МИ А НА БЕЗПЛАТЕН РЕЖИМ. НЕ СТАВА!!!! УДЪРЖАТ МИ 3,03 ЛВ. МЕСЕЧНО ДА СИ ВЗЕМА ПЕНСИЯТА ОТ БАНКОМАТ.

Откажи
костов
преди 3 месеца

Банките не желаят да откриват такива сметки ако случайно имаш един депозит който може да е на друг парите

Откажи