Безопасните хотели и кръчми с печат от Ангелкова

Не можем да си позволим грешки в системата на обслужването, защото се компрометира цялата държава като туристическа дестинация, напомни министърът на бранша 

Безопасните хотели и кръчми с печат от Ангелкова | StandartNews.com

Всички места за настаняване и ресторанти, които спазват стриктно противоепидемичните мерки за безопасност, ще получават специален печат от Министерството на туризма. Това стана ясно от думите на ресорния министър Николина Ангелкова, която се срещна с представители на туристическия бранш в Поморие.

„Това е инициатива, която е свързана с предоставянето на специален печат, който Министерството на туризма ще дава на местата за хранене и настаняване, които спазват указанията за безопасност. По този начин мястото ще бъде обявено за сигурно и ще указва, че безопасността в него е гарантирана. Така ще можем да подпомогнем взаимните си усилия в тази насока“, заяви Ангелкова, цитирана от „Фокус“. Въпросният знак ще се получава без допълнителни такси.

Министърът уточни, че над 249 000 туристи са отседнали в местата за настаняване в страната от 1 юни до 1 юли. Само в община Поморие почиващите са над 4740, от тях чуждестранните са доста по-малко – 340.

Министърът коментира и появилите се в последните дни снимки в социалните мрежи на касови бележки от плажните заведения по Черноморието, от които се вижда, че голяма част от услугите се предлагат на завишени цени. „Ако има нелоялна практика, напомням, че органът, който отговаря за това, е Комисията за защита на потребителите. Мисля, че всеки един от Вас е достатъчно отговорен. Не е редно всички лоялни предприятия да страдат, на фона на около десетина негативни примери. Много е важно всеки един да прецени как да привлича туристите, особено когато говорим за цени на услуги“, посочи министър Ангелкова.

Тя даде да се разбере, че не можем да си позволим грешки в системата на обслужването, защото се компрометира цялата държава като туристическа дестинация. 

До дни ще стане ясно кога пускат чартъри и се осигурява зелен коридор по суша през Румъния за украински и молдовски летовници. Те имали интерес към нашето море и преговорите с държавните им власти са в напреднал стадий. От тяхна страна зависи дали ще падне 14-дневната карантина. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай