Бесен ураган вилнее из страната! Има ли щети

За кои области има предупреждение

Бесен ураган вилнее из страната! Има ли щети | StandartNews.com

Екстремни метеорологични явления в някои части от България.

"По данни от автоматичните станции в района на Бобов дол, поривите на вятъра достигнаха 90-100 км/час", съобщиха любителите метеоролози от "Метео Балканс".

Хора от района потвърдиха, че поривите са много силни.

Силен е вятърът и в Перник, съобщават жители.

Към момента няма данни за щети.

Жълт код за силен вятър е обявен в 11 области в България.

Предупреждението е за силен и на моменти ураганен вятър.

Обявиха жълт код за силен вятър в 11 области за днес, 11 март. Областите, за които е издадено предупреждение, са: Търговище, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, София-град, София-област, Враца, Кюстендил, Благоевград, Перник.

Днес облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът от юг ще се усили, ще е умерен, северно от планините - силен и поривист. Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 15° и 20°, в София - около 17°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 10° и 14°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, вечерта ще се усилва.

В планините облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 m - от сняг. 

Вятърът ще е до бурен, след обяд - временно ураганен от югозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 4°.

За утре пък, 12 март, обявиха жълт код за значителни валежи от дъжд в следните области - Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян.

През следващите дни ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи