Бедствие! Трима души затворени заради язовир

Прелял е малък язовир край Криводол.

Бедствие! Трима души затворени заради язовир | StandartNews.com

Проблемите с потопите в България продължават.

Трима души се нуждаят от помощ, заради прелял малък язовир край Криводол. Дежурният в Общинския съвет за сигурност в града съобщи, че след падналия силен дъжд през последния час водоемът е излязъл от коритото си и е наводнил бивш метален цех, намиращ се в края на града. За блокираните там хора вече е уведомена регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Заради дъжда някои от улиците са били временно трудно проходими. Реките в общината са покачили нивата си, но са си в коритата, язовирите също са под контрол, съобщи още дежурният пред БТА.

Заради наводнени пътни участъци временно е ограничeно движението по път III-101 Враца - Криводол, информираха от Агенция "Пътна инфраструктура". Посочени са и обходните маршрути, по които се пренасочва трафикът: път II-15 Враца - Борован - път II-13 Борован - Криводол и обратно или път I-1 Враца - Краводер - път III-1302 Краводер - Криводол. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от пътната агенция.

Код оранжев за интензивни валежи е обявен за почти цяла Западна България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай