Понеделник,

Автоинструктори се заканват с нов протест

От: Агенция Стандарт -
Автоинструктори се заканват с нов протест
A
A
A

Браншови организации на автошколите настояват за ревизия в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Автоинструкторите се обявяват за възстановяване на диалога с агенцията, който беше прекъснат заради недоволството им от предложените изменения на Наредба 37, регламентираща дейността им. Тя съдържа лобистки текстове и блокира работата им, смятат инструкторите, които, ако не бъдат чути, имат готовност да подновят протестите си, предава репортер на БНР.

Реакцията на бранша идва след интервю на транспортния министър, в което той изразява готовност за увеличение на часовете по кормуване, което е част от залегналите в спорната наредба промени. Предстои това да бъде обсъдено с бранша, но според  председателя на Съюза на преподавателите по автомото подготовка Йонко Иванов „това, което каза министърът не може да се случи по този начин“:

„Защото часовете се увеличават с изменение на учебната документация, само че в нея има един лобистки текст. Тази учебна документация ще влезе в сила в момента, в който се създаде електронна система за следене на практическото обучение. Тя нарушава човешките права. Документацията трябва да влезе в ситуация, при която е изменена Наредба 37“.

А срещу тази наредба автоинструкторите протестираха няколко пъти.

Утре предстои събрание на националния съвет на съюза на центровете по автомото подготовка, където „една от точките в дневния ред е именно организиране на нов протест, ако не се стигне до единомислие, ако не се стигне до диалог. С „Автомобилна администрация“ няма диалог“, коментира Иванов.

На предстоящата в понеделник среща с министър Тодоров, собствениците на автошколи ще поискат и ревизия на агенция "Автомобилна администрация.

„Това е първото нещо, което ние ще поискаме. Ревизия на хората, които са работили в „Автомобилна администрация“, защото има грешни въпроси в изпитните тестове. Хората биват късани заради тези грешки“, каза още Йонко Иванов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички