Асен Василев с подарък за пенсионерите. Част от тях с 50 лв. отгоре всеки месец

Ето на кого помогна финансовият министър

Асен Василев с подарък за пенсионерите. Част от тях с 50 лв. отгоре всеки месец | StandartNews.com

Източник: МФ

Подарък на най-бедните пенсионери прави с бюджета финансовият министър Асен Василев. Възрастните хора с минимални пенсии ще получават по 50 лева допълнително всеки месец, а не само като еднократен бонус за Коледа, съобщи Василев, който присъства на заседание с колегите си от ЕС в Брюксел.

"С 11% се вдигат пенсиите, заложено е в бюджета за догодина, което означава, че хората с най-ниски пенсии, които са с 523 лв., ще получават по 50 лв. повече всеки месец, а не еднократно в годината", подчерта министърът.

По думите му към момента събираемостта на данъците върви добре, разходната част също.

"МРРБ за е напът да си изпълни капиталовата програма. В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки. Следваме политика на трайно увеличение на пенсиите", каза още Асен Василев.

Попитан за протеста за парите за култура в страната, той беше категоричен, че повече пари са заложени в бюджета.

"За сценични изкуства парите са вдигнати с над 50 млн., за библиотеки, читалища, музеи - с 28,5 млн.", каза Василев.

И посочи, че на заседанието в Брюксел са нанесени технически корекции по Плановете за възстановяване и устойчивост за всички държави членки.

"За второто плащане имаме да изпълним още 1-2 неща по Плана - за Антикорупционната комисия и за пътната карта. Плащането, което е около 700 млн. евро, се очаква в края на януари или началото на февруари", посочи финансовият министър.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Чунчо Бг
преди 7 месеца

Супер по кило ЛУКАНКА на месец...

Откажи