Асен Василев обяви! Лошо е за пенсионерите

Свързано е с коледните надбавки

Асен Василев обяви! Лошо е за пенсионерите | StandartNews.com

Важна новина, свързана с еврото и коледните надбавки на пенсионерите.

„Работим по Бюджет 2024 в няколко варианта. Очакваме инфлацията да падне и да има ръст на доходите с 10-15 процента на годишна база. При пенсиите също ще има такъв“, каза финансовият министър Асен Василев в ефира на БНТ.

Пенсионерите обаче няма да имат коледни надбавки.

„Тези неща са заложени в настоящия бюджет. В него ние залагаме на трайно увеличение, а не еднократно“, обясни той.

Василев заяви, че се залагат рекордни капиталови инвестиции от 11 млрд. лева.

„Трудът трябва да бъде заплатен добре, а фирмите да бъдат подпомогнати и да станат по-производителни. Така ще станем по-богати.

Шенген и еврозоната ще са от много голяма полза за бизнеса. Работим изключително активно. Чухме „не“ , но не конкретно за България.

Българите разбраха, че няма нищо страшно с приемането на еврото. Лихвите ще паднат. Цените ще останат такива каквито са в момента. Банките се подготвят, държавната администрация също се подготвя активно“, добави съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Това правителство съществува, за да свърши няколко основни неща за България. Всеки един ден, всеки един час е битка. Нищо не върви по мед и масло. Заслужава си да работи, докато правителството произвежда резултати.

Кабинетът съществува, защото има цели, които са по-важни от тяснопартийните такива. Не знам дали господин Борисов го осъзнава", завърши Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ДЕДО.ЧОЧКО
преди 5 месеца

КОГАТО,ГАЙКИТЕ,УПРАВЛЯВАТ,БОЛТОВЕТЕ.СЕ.НАДЯВАТ

Откажи