Асен Василев каза как ще се дава отстъпката от 25 ст. за литър бензин

Вицепремиерът скочи на бензиностанциите

Асен Василев каза как ще се дава отстъпката от 25 ст. за литър бензин | StandartNews.com

Вицепремиерът Асен Василев скастри бензиностанциите и остави впечатление, че започват сериозни проверки.

 „Бензиностанциите използват момента да натрупат малко повече печалба”, коментира Василев пред Нова тв.   Той припомни, че има орган, който да ги контролира – Комисията за защита на конкуренцията. Запитан дали тя прави това, Василев каза: „Очевидно не”.

„Провели сме няколко разговора с „Лукойл”, така че цената на едро да включва отстъпката, която е от разликата на руския петрол спрямо сорт Брент. И цената от последните месеци е равна”, каза Василев. Именно тук била ролята на КЗК. „Радвам се, че парламентът започна процедура по смяна на Закона за защита на конкуренцията и по смяна на състава на комисията, за да влезе такава, която да си върши работата”, заяви вицепремиерът.

Той обясни и как ще бъде давана отстъпката от 25 стотинки. Тя ще е за частни автомобили, регистрирани в България, или са на лизинг. Шофьорът трябва да покаже талона на автомобила на касата. Василев каза, че не било възможно да се дава отстъпката само на по-нуждаещите се хора.

„Където можем, помагаме на уязвимите групи. Помощта за работещи родители с деца, при пенсионерите с по-ниски помощи. Където е технически възможно, помощта е таргетирана”, коментира Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай