Арестуваха Местан заради катастрофата със загинало бебе (Обновена)

Лидерът на ДОСТ е виновен за инцидента, защото е отнел предимство

Арестуваха Местан заради катастрофата със загинало бебе (Обновена) | StandartNews.com

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е задържан заради тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе. Политикът не е спазил знак "стоп" и е отнел предимство на БМВ, в което е пътувало семейството с починалото дете. Затова Местан е виновен за инцидента, гласи първоначалното разследване на полицията.

ВИЖ ОЩЕ: Местан шофирал при катастрофата със загинало бебе /ОБНОВЕНА/

Срещу него все още няма повдигнато обвинение. Той е задържан за 24 часа по закона за МВР. Според него полицията има право да задържа всеки, за който има информация, че е извършил престъпление.

ВИЖ ОЩЕ: Бебе загина в катастрофа с фолксвагена на Местан /ОБНОВЕНА/

Следващите 24 часа Лютви Местан ще прекара в ареста на полицейското управление в Кърджали. Преди това Местан е бил в болница, където лекари са преценили, че не е нужно да остава под лекарско наблюдение.Според очевидци той има само леки наранявания. Съпругата и другото дете от пострадалото семейство са настанени в болницата в Кърджали. Там е и водачът на БМВ-то, който също е етнически турчин.

Близки до Местан пък разказаха, че водачът на бавареца е карал с над 150 км/ч, което и довело да такива тежки последствия от сблъсъка му с "Фолксваген Фаетон"-а на лидера на ДОСТ на пътя за Маказа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай