Apple пусна iOS 7.1

Камерата на iPhone 5S вече автоматично активира опцията за заснемане на HDR видео

Apple пусна iOS 7.1 | StandartNews.com

Купертино. Аpple започна да разпространява дългоочаквания първи голям ъпдейт на мобилната си платформа iOS 7. Актуализацията се появява близо 6 месеца след премиерата на операционната система и включва няколко доста интересни подобрения.

 

Гласовата услуга Siri поддържа нова "Push-To-Talk" функция. Ако тя е включена, личният асистент "слуша" ползвателя само тогава, когато home бутонът е натиснат. Apple е включила и допълнителни женски и мъжки гласове на няколко езика, сред които и английски. Освен това iOS 7.1 отстранява и досадния проблем, който караше устройствата да се рестартират сами. Новата платформа включва поддръжка и за инфотейнмънт системата CarPlay, която бе представена в началото на месеца.

 

Музикалната услуга iTunes Radio вече позволява купуването на албуми само с един допир на дисплея от "Now Playing" и се отличава с нова лента за търсене, разположена над Featured Stations. Камерата на смартфона iPhone 5S вече автоматично активира опцията за заснемане на HDR видео, като са включени още подобрения и в работата на TouchID сензора за пръстови отпечатъци.

 

Платформата се очаква да е достъпна за всички потребители на Apple в глобален мащаб в следващите няколко дни. iOS 7.1 може да бъде обновена чрез Wi-Fi или през компютър с iTunes. Новата версия е съвместима със смартфоните iPhone 4, 4s, 5, 5c и 5s, таблетите iPad (като се започне от второ поколение) и плеърите iPod touch от пето поколение. Компанията твърди, че след актуализирането с iOS 7.1 смартфонът iPhone 4 започва да работи значително по-бързо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай