АПИ наплаши шофьорите. Какво се случва с винетките през януари?

Електронни винетки могат да бъдат закупени от интернет страницата www.bgtoll.bg

АПИ наплаши шофьорите. Какво се случва с винетките през януари? | StandartNews.com

Стартират проверки за е-винетки в цялата страна. Националното тол управление апелира шофьорите да проверят валидността на закупената винетка, защото само през януари изтичат повече от 324 хил. годишни винетки, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

На интернет страницата www.bgtoll.bg от бутона „Проверка на винетка", след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния срок на електронната винетка, независимо откъде е купена – от търговски обекти на АПИ или в търговската мрежа на партньорите на АПИ. Статусът може да е „активен", „с изтекъл срок" или „неизползван" в случаите, когато винетката е купена с отложен старт до 30 дни от началната дата на валидност.

Електронни винетки могат да бъдат закупени от интернет страницата www.bgtoll.bg или чрез мобилното приложение, както и в останалите канали за продажба на АПИ – на гише срещу плащане в брой или чрез терминал за самотаксуване – с карта. Купуването на е-винетка може да се осъществи и чрез партньорската мрежа на АПИ.​

През първите два месеца на 2023 г. изтичат близо 664 000 годишни е-винетки за леки автомобили, съобщиха от пътната агенция в края на декември. От тях над 324 000 са през януари, а около 340 000 - през февруари. В първия ден от новата година завършва валидността на 3941 винетки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай