Алибегов срещу бранша за новия министър

Заведенията пуснаха декларация

Алибегов срещу бранша за новия министър | StandartNews.com

Българската асоциация на заведенията (БАЗ), чийто шеф Ричард Алибегов се срещаше с Бойко Борисов по време предизборните му обиколки, се изправи срещу туристическия бранш, който днес номинира шефа на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Георги Щерев за нов министър на туризма.

ВИЖ ОЩЕ: Туристическият бранш издигна министър. Его го

БАЗ и Сдружението на заведенията в България се противопоставиха на номинацията, въпреки че Щерев е един от най-подготвените за поста експерти у нас. Той е наясно какво трябва да се направи и знае как да продължи започнатото, каза по-рано днес проф. Георги Рачев, председател на Алианса на туристическата индустрия в България. Щерев даде ясна представа как се влиза в България за чужденците и какво трябва да правят българите, когато пътувайки зад граница, се приберат у нас. Има важни неща, които бъдещият министър трябва да направи”, каза проф. Рачев

Туристическият сектор далеч не е само хотели – основна част от него са заведенията, транспортните фирми и всички съпътстващи услуги, които са неизменна част от туризма“, изтъкват в становище БАЗ и СЗБ. Хората на Алибегов успяха да издействат облекчения на мерките за сектора си, с което разделиха бранша. А накрая заплашиха и с граждански протести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай