Неделя,

Алфа банк поема изданията на Икономедия

От: Failed to load user -
2851
Алфа банк поема изданията на Икономедия
A
A
A

София. Гръцкият клон на банката "Алфа банк" поема контрола върху "Икономедиа", съобщи БГНЕС. Причината е, че издателската група не е била в състояние да изпълни задълженията си към финансовата институция.В момента за изпълнителен директор на "Икономедиа" е назначен Пламен Божинов.

"Икономедиа" издава вестниците "Капитал", "Капитал дейли" и др. Нейни собственици са Иво Прокопиев и Теодор Захов. През септември обаче "Икономедиа" е имала просрочени задължения за над 430 хиляди евро. в същото време издателската компания е била заложена за 9.3 млн. евро, пише още БГНЕС.

Малко по-късно от "Икономедиа" обявиха, че са изненадани от решението на "Алфа банк". "Вчера, 29 ноември, научихме, че Алфа банка като наш кредитор, е предприела действия за усвояване на обезпечения и назначаване на управител на търговското предприятие", се казва в изявлението на съвета на директорите на групата.

"Икономедиа" е предоставила на Търговския регистър неоспорими факти за незаконността на искането на Алфа банка и ще му се противопостави, казва издателят на "Капитал".


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com