Албена посреща с висок стандарт и е гаранция за качество

Албена посреща с висок стандарт и е гаранция за качество | StandartNews.com

Маргита Тодорова, търговски директор на "Албена" АД

- Г-жо Тодорова, тази година се очаква добър сезон за Българското Черноморие. Каква е ситуацията за Албена в навечерието на лято 2016?

- Наистина очакванията на всички колеги в бранша са за един добър сезон. При нас, в Албена, няма спад на утвърдени вече пазари, възстановяваме позициите си и увеличаваме обемите си. Очертава се ръст за целия сезон на немски пазар 14%, скандинавски - 8%, Бенелюкс - 18%, източноевропейски - 12%, рускоезични - 8%. Общо за Албена очакваното увеличение на записвания е 12%. Усилията ни са насочени към увеличаване на заетостта в крилата на сезона - май, юни и септември. За целта предлагаме прекрасни условия за спорт и неслучайно сме домакини на футболни състезания от УЕФА, международни турнири по тенис, плажен волейбол и други. Вече 30 години сме наложена марка в СПА и Уелнес туризма. Освен традиционните програми, предлагаме Витал, Витал Джуниър, Стрес Аут и специална програма Златната възраст 55+.

- С какво Албена печели наши и чужди туристи?

- Доверието на гостите си печелим с висококачествен продукт и ясна визия в инвестиционната политика и развитието на компанията. Доказателство е фактът, че 50 на сто от гостите ни отново идват да почиват в Албена. Това, което ни отличава, е комбинацията от съхранена природа и добре поддържани пространства. В годините ние се утвърдихме като дестинация за семеен отдих с деца. Постоянно повишаваме качеството на услугата. Албена е сред първите, които предоставя безплатен чадър и шезлонг за туристите, избрали ол инклузивната ни услуга. Инвестираме ежегодно в инфраструктура и сме най-голямата безплатна Wi-Fi зона в Европа. В Албена е най-модерният в страната аквапарк - "Аквамания". Оценката за това, което предлагаме на гостите ни, са престижните международни, и не само, отличия. Хотел "Боряна" получи признанието от HOLIDAYCHECK AWARD за 2016 г., хотел "Амелия" е отличен от TRAVELERS CHOICE 2016. Признание имаме и от БХРА. За м.г. в категорията морски 4-звездни хотели, те наградиха "ПримаСол Ралица Супериор Аква клуб" за професионализъм и отличен мениджмънт, а "Аквамания" получи приз за най-добър развлекателен център. Грижата за здравето и удобството на туристите ни е основна. Ние сме единствените, които произвеждаме над 40% от пресните плодове и зеленчуци, които предлагаме на туристите. Шеф-готвачите приготвят не само вкусна, но и здравословна храна. Ежегодно обогатяваме менюто на тематичните, здравословни и детски бюфети. Всекидневно се предлагат прясна риба и барбекю специалитети. Стремим се непрекъснато да предлагаме най-доброто на туристическия пазар и затова инвестираме и в нашите служители. Наред с това не спираме да обновяваме базата си. Вече започнахме изграждане на нов 5-звезден хотел с 244 стаи, ресторанти, конферентни зали и Уелнес център, както и нощен клуб. Той ще е на мястото на бившите хотели "Доростор" и "Камелия". Предстои и надграждане на 29 малки апартамента в хотел "Гергана".

- Какви новости ще предложи Албена през лято 2016?

- Винаги се ръководим от желанията на нашите гости. Развиваме вече утвърдената услуга, но не спираме да търсим нови предизвикателства за тях. И тази година ще има смути напитки по време на закуска на блок масите в част от хотелите ни. Наблюдаваме все по-голям интерес към плажните сватби в клуб "Ганвие". Организираме дегустационни винени вечери на вината "Гераниум" (Совиньон Блан, Шардоне, Вионие, Мускат) във винен бар "Дионисий", "Фламинго Гранд". "Гераниум" е наша собствена марка вино, от лозята ни в долината на Кранево. Това лято ще предложим онлайн магазин за продажбата на вината "Гераниум", като асортиментът вина ще е от реколта 2015. Идеята ни е да включим и продукти на Еко Агро - натуралните сокове, също собствено производство. През юли и август отново ще проведем концерти на открита сцена. Албена е гаранция за неповторима природа, спокойствие, чист въздух, зеленина и цветя, което прави преживяванията на гостите ни пълноценни и неповторими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай