Ад в старчески дом! Има жертви

Пореден случай във Варна

Ад в старчески дом! Има жертви | StandartNews.com

Четирима души са загинали в следствие на пожар в дом за стари хора във Варна, разположен близо до болница "Св. Марина". Това съобщиха от Областна дирекция "Полиция", цитирани от Радио Варна. 

Гасенето на огъня все още продължава.

Сигналът за пожара е подаден в 2:59 ч. през нощта. На мястото са изпратени общо 5 екипа, 18 пожарникари, горяла е една единствена стая, но са загинали 4 души. Двама мъже на 73 години, един на 70 и жена на 88 години, предава bTV.

В болница с опасност за живота е настанена друга обитателка на дома, на 83 години. Евакуирани са 20 души от дома. Общият капацитет на социалното заведение е 90 души. 

Във всяка от стаите на дома има камери, които разследващите проверяват, за да се установи причината, довела до този трагичен инцидент. По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на Окръжна прокуратура- Варна.

По данни на БНТ, миналата година също е имало пожар в този дом. 

Това е втори инцидент с възникнал пожар в дом за стари хора в последните шест месеца във Варненска област. През ноември 2021 г., деветима от общо 58-те обитатели на старческия дом в село Рояк "Топъл дом", община Дългопол, загинаха в пожар. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай