Ад в Берковица! Къде вилнее градушката /СНИМКИ/

Градушка е ударила част от страната този следобед

Ад в Берковица! Къде вилнее градушката /СНИМКИ/ | StandartNews.com

Тежко е положението в български град в Северозападна България.

Завлечени коли, боклуци и тиня по улиците. Това показват кадри, разпространени от Meteo Balkans,  запечатали пораженията от водното бедствие, връхлетяло Берковица.

Първи СНИМКИ показват щетите след бедствието в Берковица

Лек автомобил е захвърлен от в канавка от силата на водата. Покрай коритото на водоем е изкъртено метално ограждение и са довлечени множество боклуци. По някои от улиците има пласт тиня.

Заради пороите река преля в град Берковица, този следобед. Бяха евакуирани са хора. Има отнесени улици и мостове, както и наводнени къщи.

Водата е влачила бус близо 200 метра, забивайки го в една от къщите в квартала. Според първоначални оценки няма къща по поречието на реката, в която да не е влязла вода. Кадри, заснети от очевидци, показаха и как шофьори се бореха с водната стихия, а някои  автомобили бяха влачени от водата.

Не се съобщава за пострадали хора. Най-тежко е положението в квартал „Раковица”.

Градушка е ударила част от страната този следобед. Ледени късове са се изсипали над село Говедарци, което се намира в Югозападна България.

За това съобщават от Meteo Balkans. В своята страница те разпространяват и кадри, запечатали природното явление. Земята в населеното място е побеляла.

Към момента не се съобщава за щети от бедствието.

 

През утрешния ден ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони от страната ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 24°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

Не се очакват градушки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай