Ад на изходите на София. Километрични тапи

Столичани се изнасят за празниците

Ад на изходите на София. Километрични тапи | StandartNews.com

Ад на изходите на София. Тапите на бул. „Цариградско шосе", бул. „Ботевградско шосе", бул. „Цар Борис III", както и Околовръстен път и Северна скоростна тангента са километрични. Причината е, че столичани масово се изнасят за ваканция по 1 май. Мнозина са си слели празниците и ще се върнат чак на 7 май - след като отбележат Гергьовден.

Страшни задръствания има на "Тракия" заради ремонти.

Във връзка с предстоящия празник 1 май и предшестващите го почивни дни се отчита интензивен трафик, съобщават от пресцентъра на МВР.

Ето какво още съобщи МВР за пътната обстановка в страната: 

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е движението по АМ „Тракия", АМ „Хемус" и АМ „Струма". Във връзка с ремонтните дейности по АМ „Тракия", посока гр. Пловдив, района на км. 20, днес до 20.00 ч. от км. 5 до км. 23 до пътен възел „Вакарел" е ограничено движението на МПС над 12 т. Обособен е обходен маршрут по път I-8 /София – Пловдив/ с отбиване на движението от АМ „Тракия" по пътна връзка при км. 5 и връщане на магистралата при км. 23 при пътен възел „Вакарел", като във връзка със създадената организация на място екипи от СДВР и ОДМВР-София регулират трафика на превозни средства.

Затруднено е и движението по същата автомагистрала в района на км. 67, където движението се осъществява двупосочно в платното посока София от км. 66 до км. 69, поради авариен ремонт на дилатационни фуги на виадукт. На АМ „Тракия" и АМ „Хемус" има места, на който движението е ограничено в някоя от лентите за движение, поради ремонтни дейности, но на тези места не се наблюдава струпване на голям брой изчакващи превозни средства. Към ГКПП „Калотина" и ГКПП „Капитан Андреево" също се наблюдава голям брой превозни средства, които са се насочили съответно към Република Гърция и Република Турция, като от страна на МВР са предприети необходимите превантивни мерки.Към момента няма въведени ограничения във връзка с възникнали ПТП.

От Министерството на вътрешните работи апелират към водачите, предприели пътуване през почивните дни, да намалят скоростта на движение, да поставят предпазните колани, да не предприемат рискови изпреварвания и маневри, да спазват ограниченията, въведени посредством поставеното знаково стопанство при въведена временна организация на движение, както и разпорежданията на контролните органи, и да предприемат пътуване единствено след като сте се уверили в техническата изправност на превозното средство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай