Понеделник,

97-годишен шофьор на пътя! Каза уникални неща

От: Редактор -
13457
97-годишен шофьор на пътя! Каза уникални неща
A
A
A

Възрастен българин, който наближава 100-те, продължава да кара кола и да спазва правилата.

Аз съм сигурен, но се притеснявам от другите, казва 97-годишният Марин Папурков, който не слиза от 55-годишната си „Варшава“, съобщи bTV.

На 22 март 79-годишен мъж, шофирал близо 20 километра в насрещното платно на магистрала, бе задържан от полицията. На този фон от Европейската комисия предлагат по-строги правила за възрастните шофьори.

„Водачът е заявил, че се е връщал от болнично заведение. На пътния възел при Яна се объркал и влязъл в платното за насрещно движение на АМ „Хемус“, коментира ст. комисар Петър Соколов, директор на ОДМВР-София, пише dunavmost.com.

Мъжът е спрян край Скравена. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни. Отведен е в районното управление на Ботевград, а след няколко часа е пуснат. След инцидента от семейството му забранили да кара на дълги разстояния.

„Нагоре не му давам. Над 100, над 90 – не му давам. Аз наблюдавам“, споделя съпругата му Петранка Личева.

Европейската комисия предлага да се намалят сроковете на валидност на документите на шофьорите над 70 години. Да ходят на всеки 5 години на медицински прегледи и да карат опреснителни курсове.

„Трябва да бъдат взети мерки по отношение на възрастните водачи, но и не само на тях, а на всички водачи“, коментира автоинструкторът Росен Георгиев.

Как приема предложенията 97-годишният Марин Папурков, който не слиза от 55-годишната си „Варшава“.

„Малкото дете като го изкъпеш, майка му го цунка по дупето. Дъртият го умият с метлата и го ударят с дръжката – това е разликата. Аз съм сигурен. Опасявам се от другите“, казва Папурков.

Дъщеря му Надка Петкова също се притеснява от другите участници в движението, които карат неразумно.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com