6 области в България и Румъния с общ проект за риболовен туризъм

Продуктите,създадени в регионите от двете страни на Дунав ще носят общата марка FISHNAТ

6 области в България и Румъния с общ проект за риболовен туризъм | StandartNews.com

Мащабен проект за развитие на риболовния туризъм по долното течение на река Дунав ще обедини усилията на 6 региона в България и Румъния за устойчиво развитие на природното им  и културно наследство.
Разработката на стойност 500 хиляди евро се финансира от Брюксел в рамките на Програмата  Интеррег V-А Румъния-България. Тя обхваща  влажните зони в областите Силистра, Русе и Велико Търново у нас и регионите на Кълъраш, Гюргево и Телеорман в северната ни съседка.
Предвижда се създаването на три туристически пакета, които ще носят общия бранд FISHNAT. Освен че ще развиват риболовния туризъм, дейностите по поректа включват организирането на 3-дневен международен фестивал на риболовците, създаването на филми, популяризирането на местата за риболов от двете страни на Дунава.
Целта на проекта е не само да развива  традициите, свързани с въдичарството, но и да насърчава местното предприемачество, както и да спомогне за удължаването на туристическия сезон извън рамките на лятото.
Организациите, ангажирани с проекта, са  Туристическият риболовен клуб в Силистра и  фондацията „Жива природа” в Кълъраш.

Станка Христова

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай