50 снегорина чистят пътищата в Смолянско

Всички автомобили трябва да бъдат с вериги, а товарните превозни средства над 12 т да са без ремаркета и полуремаркета по републиканските пътища и проходите, казват от АПИ...

50 снегорина чистят пътищата в Смолянско | StandartNews.com

Над 50 специализирани машини почистват републиканските пътища в област Смолян от продължаващия и в момента обилен снеговалеж, съобщават от АПИ. 5 са роторните снегорини, които ще работят през деня, за да се осигури проходимостта през проходите в Родопите. Всички автомобили трябва да бъдат с вериги, а товарните превозни средства над 12 т да са без ремаркета и полуремаркета по републиканските пътища и проходите.

В момента за снегопочистване временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите „Рожен“ и „Предела“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път само с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, повишено внимание и да не предприемат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегорините и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай